Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Bursa zvonurilor din industria moto
11 Dec

Bursa zvonurilor din industria moto

Publicat de: Motoboom

Acest an se apropie de final, iar singurul eveniment important care a mai ramas in calendarul industriei moto pe 2015 este show-ul pregatit de constructorul britanic Triumph pentru prezentarea oficiala a noii game de motociclete clasice pentru 2016. Desi acestea au fost expuse la EICMA Milano, britanicii nu au dezvaluit inca caracteristicile tehnice complete ale acestor modele. Evenimentul este programat in acest weekend, pe data de 13 decembrie, iar in cadrul acestuia vor fi prezentate modelele 2016 Bonneville T120 si T120 Black, Street Twin, Thruxton si Thruxton R.


Avand in vedere perioada de acalmie din industria moto, specifica perioadei de dupa EICMA Milano, unde au fost prezentate cele mai importante modele pentru 2016, in presa de specialitate apar tot felul de zvonuri despre eventuale noutati ale celor mai importanti constructori din domeniu. Unele dintre acestea se adeveresc iar unele raman la stadiul de simple speculatii si zvonuri ale presei.


Astfel, se pare ca cei de la Honda vor lansa in 2017 scuterul Honda ADV, expus la EICMA sub forma unui concept denumit Honda City Adventure. Denumirea Honda ADV pentru acesta a fost inregistrata deja la OSIM. Mai mult, zvonurile despre un nou motor Honda V4 pentru motocicletele super-sport a devenit din nou de actualitate, dupa ce aceasta stire a mai aparut in presa si anul trecut. Jurnalistii de la publicatia MCN sustin ca japonezii vor lansa in cele din urma acest motor in 2017. Se pare ca acesta va echipa din 2017 noua generatie a modelului Honda CBR1000RR.


In ceea ce ii priveste pe rivalii de la Suzuki, presa din India sustine ca acestia pregatesc un nou model de motocicleta, denumit Suzuki Gixxer 250. Se pare ca aceasta motocicleta va fi un model sport, destinat segmentului entry-level. Nu se stie inca daca va ajunge si in Europa, insa acest lucru este foarte probabil, avand in vedere ca Suzuki nu are in acest moment un concurent serios pentru modelele Kawasaki Ninja 300, Honda CBR300 sau Yamaha R3.


Alte zvonuri, aparute mai devreme in acest an, mai sustin ca japonezii de la Suzuki si Kawasaki ar putea lansa pe piata doua modele noi de motociclete dual-sport de capacitate mica pentru segmentul adventure-touring, propulsate de un motor cu doi cilindri in paralel si o capacitate cilindrica in jurul valorii de 250cc. Conform acelorasi surse, ideea dezvoltarii unor astfel de motociclete este sustinuta de succesul avut de modelele Suzuki Inazuma 250 si Kawasaki Z250/Ninja 250SL. Astfel, ar putea aparea pe piata si modelele Suzuki V-Strom 250 sau Kawasaki Versys 250.