Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Buell revine pe piață cu o motocicletă electrică
14 Mar

Buell revine pe piață cu o motocicletă electrică

Publicat de: Motoboom

Fanii motocicletelor Buell nu au fost prea fericiți atunci când această companie a fost cumpărată și absorbită de Harley-Davidson. Iată însă că fondatorul, Erick Buell, a mers mai departe, revine în actualitate și înființează o nouă marcă de motociclete, denumită ironic, Fuell. Primul model a fost prezentat de curând: Fuell Flow. La reazlizarea acestui proiect, pe lângă talentul și experiența lui Erik Buell și-a adus contribuția și Frédéric Vasseur, inginer care a lucrat în Formula 1 pentru echipele Sauber și Renault.


Destinată mobilității urbane, Fuell Flow este o motocicletă electrică care se va fabrica în două variante de putere, de 11kW și 35kW. Are o autonomie de 200km, acumultorii se încarcă în doar 30 de minute și motorul este amplasat în janta roții din spate, așa că nu mai e nevoie de o transmisie finală pe curea sau pe lanț. În locul unde ar fi un rezervor pe o motocicletă convențională, Fuell Flow are un spațiu de 50l pentru transportul bagajelor. Mai mult decât atât, motocicleta a fost gândită pentru a fi foarte ușor de personalizat cu viitoare componente aftermarket: motorul, acumulatorii, sistemul de încărcare se demontează foarte ușor.


Cu toate că puterea maximă pe care o scoate Fuell Flow nu este impresionantă (35kW înseamnă aproximativ 47 cai putere), prin autonomie, durata rapidă de încărcare a acumulatorilor și prin preț, va fi un model mai avatajos decât concurența reprezentată de Harley-Davidson LiveWire sau Zero SR/F. Fuell Flow va costa 10.995$ și va fi disponibilă din 2021.