Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Bikes on Ice, singura întrunire moto de iarnă, are loc în acest weekend
14 Feb

Bikes on Ice, singura întrunire moto de iarnă, are loc în acest weekend

Publicat de: Motoboom

Prima întrunire moto a anului, cea mai extravagantă și singura din România care are loc iarna va avea loc în acest weekend. Este vorba de Bikes on Ice, organizată de Road Patrol MC Hunedoara, eveniment care a ajuns la cea de-a 13-a ediție. MotoBoom este sponsorul principal, susține evenimentul, asigură fondul de premiere și produsele pentru tombolă.


Doar câteva zile ne mai despart pâna când ne vom reîntâlni vechii prieteni, vom face alții noi și vom avea parte de o petrecere așa cum numai motociclistii știu să o facă. Între 16 și 18 februarie, cei mai “duri” motocicliști, care arată că nu există condiții meteo ce îi pot despărți de pasiunea lor, sunt așteptați la Ghelari, Hunedoara (Pensiunea Panorama) să audă zgomotul motoarelor, muzică rock și să se încălzească cu un vin fiert. Ca de obicei, cazarea se face la cort pentru cei care au echipament adecvat temperaturilor scăzute (se recomandă sac de dormit de patru sezoane) și nu costă nimic, sau la pensiune (unde locurile sunt limitate – preț 80 lei/weekend). Taxa de participare este “dai cât vrei”.


Bikes on Ice este varianta autohtonă a celebrei întruniri Elefantentreffen (Germania) care reunește anual un număr de până la 10.000 de participanți, a avut prima ediție în 1956 și se desfășoară anual în primul weekend din februarie sau ultimul din ianuarie într-o pădure bavareză, lângă granița cu Cehia, astfel ca zăpada să fie asigurată.


Întrucât mersul pe două roți pe drumuri acoperite cu zăpadă sau gheață nu este sigur și nici recomandat, majoritatea participanților vine cu motociclete cu ataș sau special modificate pentru deplasări în sezonul rece. Petrecerile ce au loc cu ocazia unor astfel de întruniri devin memorabile pentru cei care iau parte la ele.  


Mai multe detalii despre Bikes on Ice referitoare la program, indicații privind starea drumurilor în zonă sau despre cazare pot fi aflate de pe pagina de facebook a evenimentului sau la numerele de telefon: 0726/169889 și 0721/420223.