atv


In Romania comunitatea atv-istilor este inca la inceput.

Comunitatea ATV este formata din cateva cluburi de atv-isti din diferite zone ale tarii. Scopul lor este de a impartasi senzatia oferita de atv, de a proteja mediul inconjurator si de a face din acest sport o distractie sigura, fara accidentari.

In afara Romaniei aceste organizatii non-profit colaboreaza cu diferite organizatii ale statului realizand:

-programe educationale pentru copii despre coducerea atv-ului in siguranta

-intretinerea traseelor de atv

-initierea de legi guvernamentale ce protejeaza atv-istii, dar si mediul inconjurator

-colaborari cu politia sau armata ce ajuta la gasirea turistilor, vanatorilor sau a altor persoane date disparute in paduri sau pe trasee montane prin organizarea de patrule cu atv-ul.

In Romania suntem departe de a initia legi guvernamentale sau a crea un program educational pentru copii, insa spiritul de a iesi in evidenta realizand ceva bun exista, chiar si printre atv-isti.

Unele cluburi de atv-isti din Romania au initiat programe de strangere a gunoaielor din diferite zone montane protejate si au in plan programe de impadurire in zone greu accesibile.

Alte cluburi isi rezuma activitatea doar la organizari de intalniri si concursuri cu atv-ul, unde sunt bineveniti toti atv-istii, intalniri unde multi dintre atv-isti au invatat sa mearga corect pe atv si sa indrageasca foarte mult acest sport.

Lucrul care ne incanta totusi cel mai mult este acela ca majoritatea dintre aceste cluburi promoveaza in comunitatea atv-istilor conceptul de "conducere in siguranta". Majoritatea folosesc si recomanda echipamentul de protectie, un prim pas spre Safety Riding in Romania.

Suntem bucurosi ca facem parte si sprijinim Comunitatea ATV-istilor din Romania, comunitate strans legata de un sport minunat.