Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia Tuono V4 X – 221 de cai putere și 166 kg la gol
31 Aug

Aprilia Tuono V4 X – 221 de cai putere și 166 kg la gol

Publicat de: Motoboom

Cei de la Aprilia au prezentat o ediție limitată a hyper nakedului Tuono V4. Are în sfârșitul denumirii inițiala “X” (de la “extrem”), motorul scoate 221 de cai putere, arată la cântar o masă de numai 166 kg fără plinuri, carenajul aerodinamic cu aripioare e realizat din fibră de carbon, e dotat cu suspensii electronice Öhlins, se va fabrica în doar 10 exemplare și costă 34.900 de euro.


Este o rețetă pe care departamentul Racing a aplicat-o și în cazului modelului superbike RSV4, atunci când s-a ajuns la RSV4 X. Acest “super Tuono” oferă performanțe la cel mai înalt nivel, modificările fiind vizibile imediat: aripioarele din carbon ce îmbunătățesc stabilitatea la viteze mari sunt asemănătoare cu cele de pe modelul RS-GP din MotoGP, fiind eficiente atât la accelerații, cât și în perioadele de frânare. Pentru a se ajunge la o masă de numai 166 kg a fost realizat un rezervor mai ușor, anumite componente din aluminiu au fost înlocuite cu fibra de carbon, sistemul electric a fost simplificat. Puterea motorului a fost crescută de la 217 la 221 de cai putere și datorită unui sistem de evacuare integral de la Akrapovic.


În ceea ce privește ciclistica, pe cadru sunt instalate suspensiile electronice Öhlins Smart EC 2.0, iar de frânare se ocupă sistemul Brembo cu etrieri GP4-MS. Aprilia Tuono V4 X se poate folosi numai pe circuit și dacă vă doriți un astfel de exemplar ar trebui să vă grăbiți, pentru că numai 10 unități vor fi puse în vânzare. Cumpărătorii au și oportunitatea de a vizita departamentul Racing al fabricii Aprilia din Noale.


Sursa: https://www.aprilia.com/en_EN/