Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia  RS 660 – preț și date tehnice
12 Oct

Aprilia RS 660 – preț și date tehnice

Publicat de: Motoboom

Sportiva de clasă medie Aprilia RS 660 a fost prezentată pentru prima dată la EICMA 2019. Are un motor ce scoate 100 de cai și îndeplinește normele Euro 5, e dotată cu un pachet electronic complet, se va fabrica și o variantă pentru cei cu permis categoria A2 și va costa 11.050 euro (preț în Italia).


Cei doi cilindri în paralel cu capacitatea de 660 cmc au aprinderea defazată la 270 de grade, pentru un sunet și un comportament cum au motoarele cu configurația cilindrilor în V. De altfel, acest propulsor e derivat din cel de 1100 cu patru cilindri în V prezent pe RSV4 1100 RR și pe Tuono V4 1100, din care s-a „tăiat” o jumătate. Sistemul de evacuare cu o ieşire dublă asimetrică poziționat sub motor contribuie la centralizarea maselor și la coborârea centrului de greutate. Cu acest motor se va lansa și nakedul de clasă medie Tuono 660 în 2021, dar și un adventure care probabil va purta numele de Tuareg 660. 


Ciclistica se bazează pe un cadru de aluminiu, bascula – tot din aluminiu – are o formă de banană pentru a face loc evacuării finale și pentru a păstra formele cât mai compacte. Sistemul de frânare de la Brembo are etriere montate radial și discuri cu diametrul de 320 mm pe roata din față, cu o furcă Kayaba cu jambe de 41 mm. Aprilia RS 660 cântărește la gol numai 169 kg.


Pachetul sistemelor electonice este foarte generos pentru o asemenea clasă: APRC conține ABS pentru viraje, control al tracțiunii reglabil ATC, control al vitezei de croazieră ACC, quickshifter pentru schimbări de viteză și cuplări fără ambreiaj AQS, frână de motor reglabilă AEB, accelerație ride-by-wire cu cinci moduri de pilotaj: unul pentru folosința zilnică, unul dinamic pentru pilotaj sportiv, unul ce se poate configura de utilozator, precum și două dedicate circuitului („Challenge” și „Time Attack”).


Pe bord este un ecran de tip TFT cu interfața MIA, noua platformă multimedia de la Aprilia, care permite conectivitatea cu telefonul, navigația fiind afișată direct pe acest display. Comenzile pentru noua Aprilia RS 660 se deschid astăzi, 12 octombrie 2020.