Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia Dorsoduro 900 ABS – ce are nou modelul 2017
25 Mai

Aprilia Dorsoduro 900 ABS – ce are nou modelul 2017

Publicat de: Motoboom

La sfârșitul anului trecut, cu ocazia Salonului de la Milano, Aprilia a prezentat noua versiune a acestui supermoto, ce a dobândit centimetri cubi în plus și electronică la zi pentru a ține sub control herghelia de cai. Dorsoduro a evoluat cu un singur obiectiv: să asigure cea mai mare plăcere atunci când o pilotezi. Motorul e mai puternic, cadrul asigură o mai bună manevrabilitate și are cea mai sofisticată electronică prezentă pe piață.


Motorul e tot un bicilindru în V la 90° ce respectă normele Euro4 cu o capacitate cilindrică de 896cmc, dezvoltat din cel de 750cmc, căruia i-a fost mărită cursa. Răcit cu lichid, acesta are patru supape pe cilindru și scoate 95,2 cp (e disponobil și în varianta de putere redusă la 35kW pentru permisul categoria A2), dar mai important e cuplul maxim, care acum ajunge la 90 Nm (la 6.500rpm),cu 8 Nm mai mult față de versiunea de 750cmc.


Joaca cu acest bicilindru se face printr-o accelerație electronică ride-by-wire ce dă posibilitatea mai multor moduri de pilotaj: Sport, Touring și Rain. Desigur, nu lipsește controlul tracțiunii reglabil pe trei niveluri sau sistemul ABS care se poate decupla. Cadrul superior e de tip trellis din oțel, completat cu partea inferioară din aluminiu, pentru rigiditate. Monoamortizorul central montat pe bascula din aluminiu e reglabil pe încărcare și extensie, iar furca inversată Kayaba cu jambe eloxate e mai ușoară cu 450 de grame.

De asemenea, și jantele sunt mai ușoare decât cele care se găseau pe versiunea de 750cmc. Pe față, sistemul de frânare montat radial are patru pistonașe pe discuri de 320mm și furtunașe cu inserție metalică. Nu în cele din urmă, displayul colorat de pe bord de 4,3” dă posibilitatea conectării telefonului cu platforma multimedia Aprilia (dotare opțională).

Prin excelență, Aprilia Dorsoduro e o motocicletă pentru distracție, care îmbină caracteristicile unei sportive cu cele ale unui supermoto. Rezultatul a putut fi atins datorită colaborării cu Departamentul de Curse, din cele 54 de titluri pe care le deține Aprilia, 7 fiind dobândite în campionatul mondial de Supermoto.

Noua Aprilia Dorsoduro 900 ABS 2017 se găsește la MotoBoom la un preț de 9.590 euro (TVA inclus).