Accesorii de iarnă pentru ATVPentru iubitorii de ATV-uri care vor să-și utilizeze vehiculul pe timp de iarnă și să facă față cu succes frigului și zăpezii, venim cu câteva sfaturi și indicații privind echiparea vehiculului în sezonul rece.


Iarna bate la ușă și nu vrem să ne prindă nepregătiți. De aceea ar trebui să aveți pregătite lanțuri pentru roți, astfel ca zăpada să nu vă dea de furcă și să vă oprească din distracție. Lanțurile proiectate special pentru ATV-uri sau UTV-uri, sunt recomandate pentru zăpadă sau noroi și sunt confecționate în așa fel încât să ofere tracțiune maximă și în același timp, siguranță în timpul rulării.


Pentru cei care doresc mult mai mult de la un ATV, o investiție foarte utilă ar fi șenilele, utile pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condițiile cele mai dificile: zăpadă, noroi, nisip, drumuri forestiere sau teren accidentat foarte greu accesibil.

 Șenilele vă pot transforma ATV-ul într-un vehicul complet diferit, fiind foarte ușor de montat. Nu mai trebuie să cumpărați un ATV și un snowmobil, le aveți pe amândouă în același vehicul. Cu ATV-ul astfel echipat, deveniți imbatabil în explorarea cărărilor înzăpezite.


Dacă doriți să folosiți ATV-ul în scop utilitar, să înlăturați zăpada din gospodărie, drumuri sau parcări, recomandăm achiziționarea unei lame de zăpadă.
Pentru o eficiență cât mai bună, la alegerea lamei de zăpadă pentru ATV trebuie să tineți cont de calitatea materialului din care este confecționată lama, design-ul și dimensiunea acesteia, precum și de potrivirea cu ATV-ul sau UTV-ul deținut de dumneavoastră.
De exemplu, sistemul complet de curățare a zăpezii STORM 60 este compus din lama pentru zăpadă cu lungimea de 60 inch (1500 mm) și kit-ul necesar instalării pe orice tip de ATV sau UTV echipat cu troliu. Se reglează și se montează foarte ușor, datorită sistemului special de atașare. Sistemul mecanic de înclinare a lamei de zăpadă previne eventualele daune provocate de lovirea unei borduri. Partea de jos a lamei este prevăzută cu un cauciuc dur pentru a o proteja suplimentar.


Deosebit de utilă pe timp de iarnă, atunci când drumurile sunt acoperite cu gheață și zăpadă este și sărărița pentru ATV. Aceasta este ideală pentru împrăștierea sării sau a materialelor antiderapante și este un ajutor esențial pentru deszăpezire. Ea poate fi folosită cu succes și în agricultură, pentru împrăștierea semințelor.

 

Atunci când te afli la kilometri buni distanță în mijlocul pădurii și ți-ai dat seama că tocmai ai rămas împotmolit, cu siguranță ai nevoie de un troliu. Acest accesoriu poate face diferența între continuarea distracției și recuperarea anevoioasă a ATV-ului.Este important, deci, să achiziționezi un troliu adecvat pentru vehiculul pe care îl deții, luând în calcul locurile pe unde mergi și greutatea ATV-ului. Cu alte cuvinte, se recomandă să se țină cont de capacitatea cilindrică și de masa proprie a ATV-ului, pentru a-ți face o idee în legătură cu capacitatea de tractare pe care trebuie să o aibă troliul (de trei ori greutatea ATV-ului).


Recomandăm troliile producătorului Warn, lider mondial în industrie, ce oferă soluții pentru o gamă largă de vehicule off-road de toate capacitățile și greutățile.

Cablurile folosite sunt în general de oțel, însă există și trolii cu cablu din fir sintetic foarte rezistent. Comanda troliului se montează pe ghidon sau puteți opta si pentru telecomanda wireless, pentru controlul de la distanță. Rolele de ghidaj ale troliului au rolul de a proteja, ținând cablul la distanță de ATV atunci când trolierea are loc sub un anumit unghi.


Pentru a va putea bucura de confortul unei plimbări și în timpul iernii, puteți folosi accesoriile încălzite pentru ATV-uri. Temperaturile scăzute pot fi destul de incomode, indiferent cât de bine sunteți echipați.
Așadar șaua încălzită, mânerele încălzite, protecțiile pentru mâini și parbrizul vin în ajutorul tuturor iubitorilor de ATV, atât pentru conducător cât și pentru pasager.


Mânerele încălzite protejează excelent mâinile împotriva frigului, fiind foarte ușor de montat și dispun de mai multe moduri de setare a temperaturii mânerelor.
Odată instalate, veți simti aproape instantaneu, căldura degajată de acestea, bucurându-vă de călătorii fără grija că o vă înghețe mâinile, indiferent cât de frig este afara.

 

În cazul în care păstrăm ATV-ul afară, este nevoie să îl protejăm împotriva intemperiilor, iar pe timp de iarnă împotriva depunerii de zăpadă. În acest sens este indicat să folosim o husă de protecție, confecționată dintr-un material foarte rezistent.

 Pentru îmbunătățirea confortului și a siguranței, puteți monta pe ATV un parbriz, care nu numai că vă apără de intemperii (ploaie, ninsoare, vânt etc), dar oferă și aerodinamicitate sporită, mărind circulația aerului în jurul autovehiculului.


Și pentru că... iarna nu-i ca vara, MotoBoom vă pune la dispoziție o gamă largă de accesorii pentru ATV-ul dumneavoastră, necesare în sezonul rece!