Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Z10 - noul Side by Side de la CF Moto
16 Feb

Z10 - noul Side by Side de la CF Moto

Publicat de: Motoboom

Z10 - noul Side by Side de la CF Moto
Prin modelul Z10, prezentat la sfarsitul anului 2017 in cadrul salonul EICMA, CF Moto impune noul standard pentru SSV-urile rapide, performante si inovative. Zvonurile spun (si noi le credem) ca acest model nu va ramane doar un proiect prototip si ca se pregateste pentru productia de serie, in viitorul cel mai apropiat.

Salonul EICMA din Milano este locul unde isi dau intalnire an de an, producatorii renumiti de motociclete, ATV-uri si SSV-uri, prezentand lumii intregi, cele mai noi modele pregatite pentru lansare in anul urmator. Anul acesta la standul celor de la CF Moto, ni s-a facut cunostinta cu impresionantul SSV Z10. Fara sa ne spuna clar daca acest model este doar un prototip, intuim ca in cele din urma Z10 ve deveni realitate de serie, fiind doar o chestiune de timp pana la anuntul lansarii in productie.

  

Asadar, la ce sa ne asteptam din punct de vedere al specificatiilor de la noul SSV CFMoto Z10? Stim deja ca acesta imprumuta sasiul de la CF Moto ZForce 800 exceptand motorul, care este un V-Twin mai impunator, reusind sa livreze 80CP la 7000 rpm. Motorul de 963cc in 8 valve va fi dotat cu un turbocompresor pentru a spori puterea acestuia, apropiindu-l ca performante de UTV Polaris RZR Turbo. Data fiind lipsa confirmarilor oficiale putem doar banui ca aceasta varianta de motorizare va fi livrata optional sau de ce nu, standard.

 La nivelul suspensiilor, putem observa ca acestea sunt independente pe fiecare dintre cele 4 roti, asigurand manevrabilitate si o deplasare superioara off-road fata de versiunile anterioare. Constructia si caroseria noului Z10 poarta semnatura celor de la KISKA Austria, conferind acestui SSV o aura futurista, un aspect modern si linii elegante de design.

In plus fata de Z-Force 1000, cu un ampatament de 200 cm si greutatea de aprox. 1400 kg, Z10 pare mult mai agil si are sanse mari sa devina mai rapid chiar si decat Polaris RZR sau CAN-AM Maverick.

  

Astfel, Z10 devine o declaratie a celor de la CF Moto ca viitoarele modele se vor axa pe mai multa performanta “amenintand” serios concurenti de clasa, precum Side-by-side-urile RZR, YXZ, Wild Cats sau Maverick.

 

Mai jos puteti viziona un clip video cu noul model Z10: