Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2017 Siverstone  – Viñales e cel mai rapid în primele calificări
25 Aug

MotoGP 2017 Siverstone – Viñales e cel mai rapid în primele calificări

Publicat de: Motoboom

Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), cel care a câștigat anul trecut cursa desfășurată pe teritoriul britanic, arată în probele libere desfășurate vineri că se simte bine pe acest circuit și că e gata să repete isprava de anul trecut. Timpul său cel mai rapid pe tur este cu peste o jumătate de secundă mai bună față următorul clasat, Jorge Lorenzo (Ducati Team) și cu o secundă mai bun decât eroul local Cal Crutchlow (LRC Honda).


Din 2010, de când Silverstone a fost reintrodus în calendarul Motomondialului de viteză, motocicletele Yamaha au câștigat de cele mai multe ori pe acest circuit: patru victorii, ultima fiind semnată de Valentino Rossi acum doi ani. Honda a câștigat de două ori, cu Marquez în 2014 și Stoner în 2011, iar anul trecut Viñales a adus pentru Suzuki cea mai înaltă poziție a podiumului.


Întrebat de reporteri ce gânduri are înainte de cursă, Viñales a spus: “E primul an în care mă lupt pentru titlu și asta înseamnă foarte mult pentru mine. Încerc să nu ratez nicio oportunitate. Valentino (Rossi) merge foarte tare și asta mă face și pe mine să cresc nivelul. Nu cred că la Yamaha e vorba de un pilot contra celuilalt...consider că echipa e minunată. Iar dacă nu câștig eu, aș prefera să câștige Valentino. Yamaha trebuie să câștige”.