Atv-ist incepator


Lucruri care ar trebui facute la cumpararea unui atv /quad nou

Notiuni de baza

Care sunt primele lucruri care ar trebui sa le faceti dupa ce cumparati atv-ul ?
Daca sunteti nerabdatori, sigur il veti “calari” pana ii veti atinge limitele, fara sa mai aveti grija de el. Dar este aceasta oare o idee buna ?

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le parcurgeti pentru inceput:
Mai jos cativa pasi pe care ar trebui sa ii urmati imediat dupa ce achizitionati un atv.
1. Invatati cat mai multe despre atv-ul vostru (din cartea tehnica, de pe net) si obisnuiti-va cu el. Stim ca citirea manualului este ultimul lucru pe care vreti sa-l faceti dupa ce cumparati atv-ul, dar tineti minte un lucru: informatia care va este pusa la dispozitie prin manual atv-ului vostru este foarte importana pentru intretinerea, intelegerea si protejarea lui. Asta nu inseamna memorarea manualului, trebuie doar sa va familiarizati cu functiile atv-ului, perioadele de intretinere si cu lucrurile pe care nu aveti voie sa le faceti. O idee buna  ar fi sa-l pastrati in spatiul de depozitare al atv-ului, insa imbracati-l intr-o folie de plastic .
2.Verificati/completati toate lichidele


Cei mai multi dintre noi cumpara atv-ul si pleaca direct in offroad cu el sa faca trasee, fara sa stie daca acesta are suficient ulei in motor. Multe probleme ce apar mai tarziu pot fi cauzate de utilizarea necorespunzatoare a utilajului in perioada rodajului sau din cauza neverificarii uleiului.
Inca o data, verificati uleiurile! Nu dureaza mult timp. Daca mentineti mereu nivelul uleiului intre cele 2 semne de pe joja aveti garantia ca motorul va functiona perfect multi ani .
3.Verificati prezoanele frecvent
Chiar daca prezoane au fost stranse la montaj, verificati-le inainte de fiecare iesire, intru-cat acestea se pot slabi in timpul utilizarii. Mai mult, nu uitati ca jantele de aluminiu determina prezoanele sa se desfaca, asa ca ar trebui sa le verificati periodic. Consecintele condusului unui atv cu prezoanele slabite pot fi grave atat pentru pilot cat si pentru vehicul. Dureaza doar cateva minute sa le strangeti.
4. Verificati presiunea din pneuri


Un lucru simplu dar esential pentru manevrabilitatea atv-ului. Daca presiunea din pneuri este mica o sa aveti parte de tot felul de dezamagiri: manevrabilitate proasta sau faceti pana, zgariati jantele ,etc. Daca presiunea este prea mare atunci atv-ul va “topai” aproape la orice obstacol devenind astfel foarte incomfortabil. O presiune mai scazuta are avantajul aderentei bune pe soluri usoare – medii. O presiune mai mare ofera o durabilitate mai mare dar o tractiune mai scazuta. Ideea e sa descoperiti presiunea care se potriveste cu tipul de traseu ales de voi. Pentru inceput setati presiunea la cea indicata de producator.
5. Reglarea comenzilor
Reglarea pozitiei manerelor, franei si altor accesorii de pe ghidon astfel incat pozitia conducatorului sa fie cat mai confortabila, fie pe sa sau in picioare.Pentru asta desfaceti suruburile accesoriilor de pe ghidon, alegeti pozitia lor si strangeti suruburile la loc. Este foarte important sa le potriviti astfel incat sa va fie voua bine.

 

Sursa: http://www.youtube.com/watch?v=0zCRSx23Ocg