Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
4 reguli pentru a te putea bucura la maximum de ATV-ul tau
15 Iun

4 reguli pentru a te putea bucura la maximum de ATV-ul tau

Publicat de: Motoboom

ATV-urile sunt masinarii fantastice, perfecte pentru pasionatii de off-road in cautarea de aventura, a experientelor relaxante redate de calatoriile in natura sau a placerii de a te distra in timp ce muncesti in jurul gospodariei. ATV-urile pot fi rulate pe aproape orice tip de traseu, indiferent ca vorbim despre drumuri forestiere, teren stancos sau mlastini infundate. In continuare, va vom prezenta 4 reguli de baza care sa va ajute sa profitati la maximum de experienta condusului unui ATV.

 

 1. Verifica inainte sa pornesti la drum
Inspecteaza-ti riguros ATV-ul, inainte de fiecare calatorie. Fa-ti o lista si verifica urmatoarele lucruri pentru a te asigura ca vei conduce in deplina siguranta:

Anvelope si roti - Verifica presiunea aerului din anvelope, gradul de uzura al acestora si asigura-te ca directia este ferma si bine reglata. 

Comenzile si Cablurile - Mare atentie la verificarea comenzilor, a acceleratiei, franei si al altor cabluri, pentru a te asigura ca totul functioneaza corespunzator.

Lumini si Electrice - Verifica buna functionare a pornirii si al sistemului de iluminare: faruri, stopuri si semnalizari.

Combustibil si ulei - Asigura-te ca nivelul de combustibil si ulei sa fie optim. De asemenea verifica filtrul de aer si sa nu existe alte scurgeri.

Transmisia si Sasiul - Inspecteaza transmisia si asigura-te riguros pana la nivel de suruburi, ca toate componentele sasiului sunt la locul lor, bine reglate si securizate.

 

 2. Cunoaste legea
Asigura-te ca esti informat despre legi si reglementarile de securitate in vigoare, in ceea ce priveste condusul unui ATV. Ai in vedere ca legile pot varia de la o tara la alta. Ca sa nu ai probleme, informeaza-te constant, pentru ca legile se pot schimba de la un an la altul.

 

 

3. Supune-te "Regulilor de Aur"
Inainte sa te urci in saua ATV-ului respecta urmatoarele "Reguli de Aur" pentru siguranta ta si a celor din jur:

 

- Echipeaza-te corespunzator purtand accesoriile si echipamentul de siguranta.


- Fara "cascadorii" pe drumuri publice


- Niciodata sa nu conduci un ATV sub influenta alcoolului sau a drogurilor (inclusiv medicamente care iti pot influenta capacitatea de a conduce in conditii optime)


 - Nu incerca sa transporti mai multi pasageri decat iti permite ATV-ul, conform fisei tehnice.


- Ai grija sa adaptezi viteza in functie de fiecare tip de teren pe care rulezi.

 

 

4. Fii responsabil

Uneori, rutele dedicate ATV-urilor se intersecteaza cu zone publice sau terenuri private, asa ca fii responsabil si comporta-te cuviincios, oferind respect celor din jur.

- Lasa portile si gardurile asa cum le-ai gasit.


- Supune-te avertismentelor si semnelor de circulatie, aplicabile zonei respective.


- Mentine curatenia in urma ta.

- Fii respectuos cu ceilalti rideri sau cu practicantii de drumetii off-road pe care ii intalnesti in calea ta.


- Ai grija si nu te lasa surpins de: cai, turme sau animale salbatice.

In masura in care vei reusi sa aplici si sa respecti cu strictete aceste reguli de baza, experienta condusului ATV-ului tau va fi una ideala si te vei putea bucura de calatorii in conditii optime de siguranta, distractie si confort.